Winterweek in Oostenrijk (copy)

Vier je vakantie
De winterweek in Oostenrijk

Het begint al bij het inpakken van je koffer. Alle medische hulpmiddelen moeten mee. En dat nog naast alle dikke, warme winterkleding die je met moeite de koffer in krijgt. Het is gelukt. Je stapt de auto in en in gedachten zit je al in die gezellige skihut midden op de witte berg, net zoals George Michael met zijn vrienden in de videoclip van Last Christmas. De eerstvolgende uitdaging: je moet plassen, en natuurlijk net een uur nadat jullie al zijn gestopt voor een broodje en koffie. Snel de auto uit, indien nodig de rolstoel pakken en een hygiënisch wegrestauranttoilet opzoeken.

Tekst: Max Been / Foto’s: Ben van der Velde & Anne van Houwelingen

Van de berg af 

Eindelijk! Veertien podcasts en twaalf après-ski afspeellijsten later ben je op de eindbestemming aangekomen en voel je de wintersferen door je lichaam gieren. De koffers zijn uitgepakt en de grootste uitdaging kan beginnen, de uitdaging waarvoor je bent gekomen. Kan ik met mijn handicap wel van de berg afkomen? Heb ik wel voldoende controle over mijn lichaam tussen al die andere vakantiegangers die zigzaggend de helling af gaan? Geen zorgen! Iedereen kan van die berg afkomen, al is daar soms wat hulp voor nodig. Paralympische wintersporters zijn ook ooit dezelfde uitdaging aangegaan. Kijk hen nu eens shinen op hun aangepaste zitski en snowboard!

Winterweek naar Oostenrijk

Een avontuurlijk wintersportweek met een beperking, zoals spina bifida, kan dus wel degelijk. Daarom organiseert de stichting BOSK in 2023 een winterweek naar Oostenrijk vol met winterse activiteiten. Je hebt de mogelijkheid om te skiën, langlaufen, langlaufsleeën, (rolstoel)wandelen of je maakt een excursie. Deze activiteiten kun je constant afwisselen. 

Wordt het je allemaal even te veel en heb je behoefte aan wat rust? De terrasjes zijn er niet voor niks. Zij laten je graag kennismaken met echte Oostenrijkse apfelstrüdel, terwijl jij met je bakje koffie of warme chocolademelk geniet van het prachtige uitzicht. ’s Middags heb je tijd om uit te rusten, zodat je ’s avonds na het diner met nieuwe energie kan aansluiten bij het oktoberfeest of een andere activiteit die de organisatie heeft gepland

Check de website

Die winterweek klinkt natuurlijk nu al gaaf en de moeite waard. We kunnen wel het hele reis- en activiteitenschema op gaan noemen, maar het is veel leuker om dat zelf te ontdekken. In het informatieboekje staan alle spullen die je mee moet nemen, kosten, activiteiten, locatie en alle andere zaken die je moet weten voordat je met een enorm gezellige groep van begeleiders en aanmelders de bus naar Oostenrijk instapt.

Echt iets voor jou? Meld je aan

Denk je nou: ‘zo’n winterse vakantie met lotgenoten is echt iets voor mij’ en heb je 3 t/m 12 februari 2023 geen plannen? Meld je dan aan via de gele button hieronder. Oh ja, je kunt ook meerdere vrienden of familieleden meenemen om deze onvergetelijke ervaring mee te delen! Hoe cool is dat?

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Kijk dan de aftermovie van de BOSK winterweek in 2020. Kan bijna niet anders dan dat je er dit keer bij wilt zijn!

Bekijk de aftermovie van 2020!


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/magazine.sbhnederland.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Winterweek in Oostenrijk (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/magazine.sbhnederland.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Winterweek in Oostenrijk (copy)

    Volgende artikel

Contact

SBH Nederland
Stationsweg 6B
3862 CG Nijkerk

Telefoon: 085-0509454
(ma t/m vrijdag)

E-mail: info@sbhnederland.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Word donateur

Word vrijwilliger

Word lid

© SBH Nederland 2021