Van de voorzitter (copy) (copy)

Dit is een test

Samen bouwen aan een sterke vereniging

Op deze plek praat voorzitter Rob de Werker je bij over de ontwikkelingen binnen SBH Nederland.

In elk nummer van dit nieuwe digitale magazine wil ik je iets vertellen over onze vereniging. Je hebt mijn naam al wel eens voorbij zien komen. Ik ben Rob. Ik vind het op het ogenblik best lastig om voorzitter te zijn. Ik ben namelijk een gezelligheidsmens die graag in contact komt met mensen. En dat was wat lastig het afgelopen jaar. We hadden als bestuur wel elke maand een bijeenkomst maar dat was en dat is nog steeds digitaal en dat is toch heel anders. Zo blijven we de komende tijd nog werken tot dat alle coronamaatregelen weer zijn ingetrokken.

Foto: Rob de Werker

Afscheid van Jasper van der Does

Vijf mensen binnen het bestuur hebben intussen aardig wat ervaring met elkaar opgebouwd. Tijdens onze Algemene Ledenvergadering op 12 mei hebben we afscheid genomen van bestuurslid Jasper van der Does, de man die zich vooral met communicatie bezig hield. Door drukke werkzaamheden moest hij zijn bestuurslidmaatschap opgeven. Jasper, nogmaals dank voor je hulp!

We zijn op zoek naar een nieuw bestuurslid voor Communicatie  en kunnen daarnaast nog meer versterking gebruiken. Is een bestuursfunctie iets voor jou? Neem contact met mij op door een mail te sturen.

Een bestuur is voor het uitzetten van de grote lijnen, waar willen we naar toe met de vereniging. Daartoe hebben we vijf speerpunten geformuleerd die zijn te vinden op de website. Die gaan we het komend jaar vertalen in activiteiten die bij de standpunten horen. We hopen hierover volgend jaar meer te kunnen vertellen tijdens een hopelijk fysieke landelijke dag.

Meer leden werven

In het voorbije jaar is de omzetting van de ledenadministratie van de oude vereniging BOSK naar SBH Nederland afgerond. SBH Nederland blijkt nu officieel 351 leden te hebben. Er zijn in Nederland ongeveer 2500 mensen met spina bifida en/of hydrocephalus en er is dus nog een flinke uitdaging voor de vereniging.

Natuurlijk willen we veel meer leden. We moeten daarom zorgen dat we wat bijzonders te bieden hebben. Als bestuur en ervaringsteam stellen we onszelf doorlopend die vraag. Maar wij horen het natuurlijk ook graag van jullie. Ben je lid uit saamhorigheidsgevoel of omdat er goede informatie bij de vereniging te vinden is? Laat het ons weten door een mail te sturen naar info@sbhnederland.nl. We willen samen bouwen aan een sterke organisatie. Aan een club voor mensen met SBH maar ook voor hun familie, vrienden en anderen in je omgeving.

Rob de Werker
voorzitter@sbhnederland.nl

Waarom ben je lid?

Het bestuur hoort graag waarom je lid bent van SBH Nederland. Ben je lid uit saamhorigheidsgevoel of omdat er goede informatie bij de vereniging te vinden is? Zijn er dingen die je mist? Laat het ons weten door een mail te sturen naar info@sbhnederland.nl

Paspoort

Naam: Jasper van der Does
Leeftijd: 36
Handicap: spina bifida & hydrocephalus
Werk: Productiemedewerker bij Two Chefs Brewing
Muziek: Van alles wat, van rock tot pop en Nederlandstalig tot klassiek. Favoriete artiesten zijn toch wel Michael Jackson en Marco Borsato.
Lievelingseten: Pannenkoeken
Favoriete biertje: Lastig, omdat er zoveel veel goede bieren zijn. De Espresso Macchiato van Two Chefs Brewing vind ik toch echt wel een top bier! Helaas is deze niet meer verkrijgbaar.
Gouden tip: Ga op je gevoel af: waar ligt je passie? Waar krijg je energie van?

Meer over Rob

Rob de Werker (58) heeft spina bifida. Hij is een echt ‘mensenmens’. Bij hem staat echte ontmoeting met de leden hoog op zijn agenda. Na zijn HBO-studie Welzijn is hij jarenlang werkzaam geweest in het buurt- en clubhuiswerk. Op dit moment doet hij af en toe een klus van een aantal maanden. Sinds de oprichting van SBH Nederland in 2019 is Rob voorzitter. Daarvoor was hij vijf jaar bestuurslid van de vereniging BOSK.

Kom jij het bestuur versterken?

SBH Nederland zoekt een enthousiast bestuurslid met als aandachtsgebied PR en communicatie. Help jij mee om dé vereniging voor mensen met spina bifida en/of hydrocephalus op de kaart te zetten? Dan horen wij graag van jou! Lees de volledige vacature op onze website.


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/magazine.sbhnederland.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Van de voorzitter (copy) (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/magazine.sbhnederland.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Van de voorzitter (copy) (copy)

    Volgende artikel

Contact

SBH Nederland
Randhoeve 221
3995 GA HOUTEN

Telefoon: 030 – 245 90 90
(ma t/m vrij van 9.00 tot 18.00 uur)
E-mail: info@sbhnederland.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Word donateur

Word vrijwilliger

Word lid

© SBH Nederland 2021