Nieuws en agenda (copy) (copy)

Nieuws & agenda

SBH Nederland heeft een medisch adviseur: Janneke Stolwijk

Revalidatiearts Janneke Stolwijk is verbonden als medisch adviseur aan de vereniging SBH Nederland. Over zichzelf vertelt Janneke: “Ik zet mij graag in als medisch adviseur voor SBH Nederland. Met veel plezier werk ik in De Hoogstraat Revalidatie als revalidatiearts spina bifida en dwarslaesie. Poliklinisch zie ik volwassen mensen met spina bifida en soms ook in de kliniek, mocht er een klinische opname indicatie zijn. Daarnaast draai ik vier keer per jaar een transitiepoli in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht, waar ik gezamenlijk met het kinder spina bifida team jongeren met spina bifida zie die de overgang naar de volwassenen zorg gaan maken.”

Rolstoelvaardigheidstraining voor kinderen

SBH Nederland organiseert in samenwerking met CP Nederland, het Wheelchair Skills Team en Het Gehandicapte Kind dit najaar weer rolstoelvaardigheidstrainingen voor kinderen in Assen en Tilburg. De rolstoelvaardigheidstrainingen zijn uiteraard onderhevig aan de Covid-19-maatregelen en konden tot nu toe nog niet plaatsvinden. Wel hebben we er voor gekozen om de inschrijvingen alvast open te zetten, zodat we van start kunnen zodra dit weer mogelijk is. Kijk in de agenda van het Wheelchairskillsteam. 

Foto: Klaas Hulzebos

Vacature: moderator social media

Heb je ervaring met en kennis van social media en wil je je als vrijwilliger inzetten voor mensen met spina bifida en/of hydrocephalus? Voor Facebook en Instagram van SBH Nederland zijn we op zoek naar een moderator die de bijdragen volgt en zo de kwaliteit van onze social media waarborgt. Ook help je mee met het schrijven en plannen van berichten. Is dit iets voor jou? 

Volg jij ons op social media?

Blijf op de hoogte van nieuws, activiteiten en bijeenkomsten van SBH Nederland en volg ons via:

Ken jij de RaceRunner al?

De RaceRunner is een (sport)hulpmiddel voor mensen die niet goed zelfstandig kunnen lopen of rennen, of moeite hebben met het lopen van langere afstanden. Met de RaceRunner wordt langer lopen of zelfs rennen vaak wel mogelijk. De RaceRunner is een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. RaceRunning is de para-atletieksport waarbij de atleet met een RaceRunner op een atletiekbaan verschillende afstanden loopt of rent. De RaceRunner is dan dus een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel. 

Sportpoli’s in vijf academische ziekenhuizen

Een mooi initiatief: ieder kind en jongere met een lichamelijke beperking moet de kans krijgen om gewoon te sporten, net als elk ander kind. De Esther Vergeer Foundation helpt kinderen en jongeren met een fysieke beperking in hun zoektocht naar een sportvereniging. Daarom opent de foundation een eigen Sportpoli in vijf academische kinderziekenhuizen in Nederland. De Sportpoli’s vormen de start van een persoonlijk begeleidingstraject naar een sportclub die bij het kind past en waar het kind welkom is. Dankzij een extra bijdrage van de VriendenLoterij kunnen de sportpoli’s de komende jaren ca. 1500 kinderen met een fysieke beperking bereiken.

Agenda

Houd de agenda op de website in de gaten: binnenkort organiseren we weer online workshops en regionale cafés. De vrijwilligers van het Ervaringsteam zijn druk met de voorbereidingen.


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/magazine.sbhnederland.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Nieuws en agenda (copy) (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/magazine.sbhnederland.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Nieuws en agenda (copy) (copy)

    Volgende artikel

Contact

SBH Nederland
Randhoeve 221
3995 GA HOUTEN

Telefoon: 030 – 245 90 90
(ma t/m vrij van 9.00 tot 18.00 uur)
E-mail: info@sbhnederland.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Word donateur

Word vrijwilliger

Word lid

© SBH Nederland 2021