Lees- en Kijktips (copy) (copy)

Lees- en Kijktips

Mari Sanders 

staat op

In de vierdelige EO-serie Mari staat op reist filmmaker Mari Sanders in zijn rolstoel door ons eigen land. Hij neemt de kijker mee in zijn persoonlijke zoektocht naar acceptatie in de wereld van de ‘normale’ mensen. Mari heeft zelf cerebrale parese.

Tijdens zijn reis onderzoekt Mari hoe het is om in Nederland te leven met een beperking. Hij is daarin kwetsbaar, maar laat ook zijn humoristische kant zien. De afleveringen van Mari staat op waren op zondag 9 mei, 16 en 23 mei en 30 mei. NPO2, 20.25 uur. Kijk deze mooie serie terug via Uitzending gemist.

We Gaan
Het Maken

In het TV-programma We Gaan Het Maken gaan uitvinders aan de slag om een uniek hulpmiddel voor mensen met een beperking. Zo heeft Nynke (31) een zeldzame spierziekte waardoor de spierkracht in haar bovenarmen en bovenbenen vermindert. Ze vindt het erg vervelend dat ze niet meer zelfstandig haar jas kan aan- en uittrekken. Hierdoor moet ze altijd op haar man of de buren wachten. Uitvinder Hellen gaat aan de slag met een speciale jas.

Kilometervreter
voor SBH

De Vlaamse Mario Sel heeft spina bifida en hydrocephalus. Je kunt hem uittekenen in zijn rolstoel, hij zit er al zijn hele leven in. Hij staat voor een grote uitdaging: 300 kilometer afleggen in de rolstoel dwars door Vlaanderen. Sel traint hiervoor om zijn uitdaging met succes te volbrengen. Maasmechelen staat nu nog bekend om de grote outlet, straks als beginpunt van de reis van Mario’s leven Eindpunt is Blankenberge. En zo zet de Vlaming SBH in het najaar op de kaart.

Engelse Sophie Butler over sporten met een beperking

@Sophjbutler is het Instagramaccount van de Engelse Sophie Butler. Zij heeft een dwarslaesie opgelopen door een ongeluk in de sportschool. Daardoor zit ze nu in een rolstoel. Ze gaat na haar ongeluk nog steeds naar de sportschool en wil vrouwen inspireren en verandering op gang brengen. Dat doet ze door te laten zien dat ze zelfverzekerd is. Ook laat ze haar trainingen zien om te inspireren. In de rubriek ‘Sunday School’ bespreekt ze onderwerpen waar mensen met een beperking tegenaan kunnen lopen en hoe mensen zonder beperking hen kunnen steunen.

Boekrecensie | Erg hè?

Uit het leven van een rolmodel

Petra Jorissen (70) journaliste, rolstoelvrouw en geboren met een dwarsleasie, schreef een autobiografische roman over haar verblijf in een revalidatiecentrum. Petra noemt haar roman zelf autofictie. De hoofdpersoon in de roman, Julia, is losjes gebaseerd op het leven van Jorissen zelf. Karen Mogendorff schreef een recensie. En lees ook dit leuke interview in het Eindhovens dagblad. 


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/magazine.sbhnederland.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Lees- en Kijktips (copy) (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/magazine.sbhnederland.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Lees- en Kijktips (copy) (copy)

    Volgende artikel

Contact

SBH Nederland
Randhoeve 221
3995 GA HOUTEN

Telefoon: 030 – 245 90 90
(ma t/m vrij van 9.00 tot 18.00 uur)
E-mail: info@sbhnederland.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Word donateur

Word vrijwilliger

Word lid

© SBH Nederland 2021