Kijk- en leestips (copy)

Lees- en kijktips

Heb je dit nu nog niet verwerkt? 

Tekst: Irma Woud

“Een kind hebben met een beperking, voelt vaak als de grote olifant in de kamer”. Dat zegt Odette Stabel, moeder van een kind met een meervoudige beperking, in de introductie van de podcast Levend verlies. Het blijft een lastig onderwerp voor je omgeving, en maar al te vaak krijg je te horen: Heb je dit nu nog niet verwerkt? Herken je dit? Luister dan elke laatste zondag van de maand naar de podcast. Odette Stabel en hulpverlener Edith Raap gaan in gesprek met ouders en hulpverleners over levend verlies en slaan zo een brug tussen beiden. Lees meer op de website Podcastserie Levend Verlies.

Hup (hijg) hup!

Tekst: Irma Woud

Beweeg jij genoeg of zou je graag meer willen sporten? Begin gewoon lekker thuis, met hulp van het TOPFIT-programma van de Dirk Kuyt Foundation. Een nieuw concept waardoor iedereen met een beperking kan sporten, waar je ook bent en wanneer je maar wilt! Of installeer de Uniek Sporten-app vandaag nog. Met uiteenlopende oefeningen kun je werken aan de groei van spiermassa, conditie en coördinatie. Eva Eikhout vertelt je er graag meer over. Word net zo fit als jouw favoriete voetballer en ga meteen aan de slag. Hup (hijg) hup!. 

Ongehinderd op pad

Tekst: Irma Woud

Lekker winkelen in een mooi historisch centrum of een boswandeling maken op zondag. Dat gaat niet altijd zonder hindernissen. Wil je frustraties voorkomen? Kijk dan voor je op pad gaat in de Ongehinderd-app. Een gratis app en website waarmee je altijd en overal inzicht hebt in de toegankelijkheid en voorzieningen van alle publieke locaties. Zo hoef je niet meer te twijfelen of je goed kunt parkeren, ergens naar binnen kunt of dat toiletten bruikbaar zijn. Help zelf ook mee aan een toegankelijker Nederland en deel je eigen ervaringen. 

Altijd een toilet in de buurt

Tekst: Irma Woud

Een mens moet nu eenmaal regelmatig naar de wc, dat is een feit. Maar als je onderweg bent, is het nog niet zo eenvoudig om een toilet te vinden als je voelt dat je moet. De oplossing:  de HogeNood app. Deze prijswinnende app wijst je de weg naar het dichtstbijzijnde toilet en vertelt je ook of dit toilet toegankelijk is voor rolstoelen en welke voorzieningen er zijn. Met meer dan 9.500 gecontroleerde locaties is er altijd een toilet in de buurt. 

Praten over seks

Tekst: Irma Woud

Voor je het weet is je kind groot en krijg je vragen over hoe het nou zit met mama’s en papa’s en kinderen. Praten over seks dus. Hoe doe je dat? SBH Nederland heeft met dank aan Agis Innovatiefonds en Handicap NL een set van zeven folders ontwikkeld. Voor elke leeftijdscategorie is er een folder met informatie die geschikt is voor jouw kind. Een handige tool om samen over seks te praten. 


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/magazine.sbhnederland.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Kijk- en leestips (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/magazine.sbhnederland.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Kijk- en leestips (copy)

    Volgende artikel

Contact

SBH Nederland
Stationsweg 6B
3862 CG Nijkerk

Telefoon: 085-0509454
(ma t/m vrijdag)

E-mail: info@sbhnederland.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Word donateur

Word vrijwilliger

Word lid

© SBH Nederland 2021