Column Titus (copy)

Column Titus  Voetstuk

Als je dit leest, is Moederdag al weer een paar weken voorbij. Een bijzonder feest. Als de kinderen klein zijn is het samen knutselen geblazen voor de liefste mama van de wereld die natuurlijk toevallig bij jou in huis woont. Word je ouder, dan blijf je haar verrassen als dank voor al de liefde die je van haar kreeg. Een leuke bos bloemen, een mooie sjaal, een originele attentie.

Natuurlijk krijgt mijn vrouw van mij ook een fraaie ruiker, maar als partner van de meest attente vrouw van de hele wereld vind ik dat lastiger. Want, ze is immers niet mijn moeder? Er zijn mensen die zeggen dat Valentijnsdag dan eigenlijk een beter moment is om haar in het zonnetje te zetten. Maar ik vind dat eigenlijk geen alternatief. Nee, mijn vrouw is extra bijzonder. Ik kan niet zonder haar. Gewoon omdat ik van haar houd en zij van mij, maar daarnaast omdat ik vind dat ze meer doet dan we ooit samen dachten dat nodig zou zijn. Langzaam werd haar zorgrol voor mij groter. Zonder haar kom ik letterlijk mijn bed niet uit. Dankzij haar kan ik nog redelijk zelfstandig leven. Dus, iets aardigs met Moederdag is dus niet bijzonder genoeg.

‘Iedere dag laat ik merken hoe blij ik met haar ben’

Titus

Moet er dan nog maar een nieuwe dag bij komen? De dag van het voetstuk? De dag waarop ik schaamteloos aan heel de wereld mag laten weten hoe bijzonder mijn vrouw is, maar ook alle mensen in het land, die dagelijks weer helpen om je broek aan te trekken of je boterham aan te reiken? Laten we dat maar niet doen. Zo’n dag komt dan al gauw in het rijtje met ‘De dag van het compliment’ of ‘Secretaressedag’ of ‘Rokjesdag’ en is dan niet bijzonder meer.

Nee, ‘De dag van het voetstuk’ is voor mij elke dag. Iedere dag laat ik merken hoe blij ik met haar ben. En zit ik dan weer helemaal aangekleed aan de keukentafel, dan laat ik haar lekker haar eigen ding doen tot dat ik haar hulp weer nodig heb. Dan moet ze helaas weer van haar voetstuk, en gaat het leven weer…

Titus

Titus is een zestiger. Hij is rolstoelgebruiker. Hij heeft zijn sporen verdiend in de journalistiek waarbij hij de laatste decennia vooral schreef voor en over mensen met een functiebeperking. Titus is lid van SBH Nederland.


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/magazine.sbhnederland.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Column Titus (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/magazine.sbhnederland.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Column Titus (copy)

    Volgende artikel

Contact

SBH Nederland
Randhoeve 221
3995 GA HOUTEN

Telefoon: 030 – 245 90 90
(ma t/m vrij van 9.00 tot 18.00 uur)
E-mail: info@sbhnederland.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Word donateur

Word vrijwilliger

Word lid

© SBH Nederland 2021