Boekrecensie Mario Sel (copy)

Side to side 

Mario Sel schreef een boek over leven en sporten met spina bifida

Tekst: Corina Mos | Foto’s: Dirk Couck

Dit boek is een levendig verslag van een evenement dat de Vlaamse Mario Sel heeft georganiseerd in België: Side to side. Het begint met alleen maar een idee: met een lange wandeling door België meer aandacht vragen voor spina bifida en hydrocephalus.

Nieuwe mensen leren kennen

Zijn doel is nieuwe mensen leren kennen, en lopers en rollers met elkaar te laten kennismaken om zo integratie en inclusie meer kans te geven. Spina bifida en hydrocephalus behoren inmiddels tot de zeldzame aandoeningen. Hij wil er meer aandacht voor. Hij is verbonden met de Vlaamse vereniging voor spina bifida en hydrocephalus. Door met anderen over zijn idee te praten krijgt het steeds meer praktische vorm. Journalisten, tv, radio en sponsoren weten hem te vinden en hij enthousiasmeert een steeds grotere groep mensen.

Leven met een beperking

Mario is een Belg, wat in zijn taalgebruik grappig naar voren komt. Zijn verslag is onopgesmukt en warm van toon. Prachtig hoe hij de verschillende gebieden over leven met een beperking vanuit eigen ervaring en visie helder naar voren brengt: vriendschappen, gezondheid, vervoer, politiek, werk, vaderschap, sport, liefde en wonen. Hij beschrijft ook dat hij  te maken krijgt met een sneller verouderend lijf waardoor hij zijn grenzen tegenkomt.

Inspiratie

Side to side begon met een idee en eindigt met het doorkruist hebben van Vlaanderen van oost naar west, met als prachtige opbrengst een groot bedrag voor de Vlaamse spina bifida en hydrocephalus vereniging en een website om nog meer mensen te inspireren. Een aanrader om te lezen en er inspiratie uit op te doen.

SIDE to SIDE: leven en sporten met spina bifida 

Auteur: Mario Sel 
150 pagina’s | Paperback | 2022
Prijs: €22,50


    Warning: Undefined array key -1 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/magazine.sbhnederland.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 965
  • Boekrecensie Mario Sel (copy)

    Vorige artikel

    Warning: Undefined array key 0 in /var/hpwsites/u_twindigital_html/website/html/webroot/magazine.sbhnederland.nl/wp-content/plugins/diziner-core/lib/TwinDigital/Diziner/Core/Post.php on line 928
  • Boekrecensie Mario Sel (copy)

    Volgende artikel

Contact

SBH Nederland
Stationsweg 6B
3862 CG Nijkerk

Telefoon: 085-0509454
(ma t/m vrijdag)

E-mail: info@sbhnederland.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Word donateur

Word vrijwilliger

Word lid

© SBH Nederland 2021